Mere la borcan pentru placinta

de merisor in Conserve, 1 Sep 2014 | 7872 vizualizari

 

Anul acesta merele noastre de la tara se pare ca nu rezista pana cand ar trebui sa fie perioada coacerii lor.
Au inceput sa cada si sunt patrunse pe alocuri de stricaciuni.
Asa ca am inceput sa le prepar pentru iarna.
De obicei mai pun si in pungi, la congelator, dar rezista la fel de bine si in borcane.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg mere(cantarite in coaja)
  • 5 linguri zahar
  • 3 borcane(800 gr)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru placinta:

Spalam merele si le indepartam stricaciunile, cotoarele si coaja.


Se poate lasa si coaja, dar trebuiesc preparate mai mult timp.


Dam merele pe razatoarea mare sau le trecem prin robot si le punem in vasul in care le vom prepara.


Presaram zahar peste ele.


Punem zahar dupa gust si nu tot odata, pentru ca in timpul tratamentului termic, dulceata lor se va desavarsi si vom mai adauga pe parcurs daca va mai fi cazul.


Punem vasul pe foc moale si mestecam in el din cand in cand.


Lasam merele pe foc pana cand isi schimba culoarea si se formeaza sirop.


Trebuie sa fiarba 5-10 minute, in functie de tipul merelor, de cat de tari sunt, sau cat de coapte.


Intre timp sterilizam si borcanele pentru 5 minute la cuptor, apoi le vom umple cu merele preparate si le vom capsa imediat.


Le mai dam la cuptor pentru 5 minute, la foc mediu si le lasam in cuptor pana se vor raci definitiv, dupa care le vom trece in camara.


Se pastreaza foarte bine si se folosesc la placinte sau alte prajituri.


Scortisoara se va adauga in timpul prepararii placintei, respectiv prajiturii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 22:22

minunata reteta

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

ce super idee

merisor 1

01.09.2014, 23:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru deserturi