Gogosari in otet

de Ina in Conserve, 13 Sep 2010 | 14038 vizualizari

 

Dupa ce am muncit jumatate de zi si-am pozat fiecare etapa in parte, azi mi-am sters toate pozele de pe stick, din greseala ( ca sa nu zic din prostie ) :(( Totusi, nu vreau sa tin reteta mea doar pentru mine, asa ca v-o impartasesc atasand o poza de anul trecut, cand inca nu eram bucataras si faceam poze doar pentru ca-mi placea ce gateam :D...

 

INGREDIENTE

  • 8 kg gogosar
  • 2 conopide potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de hrean
  • frunze de telina
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 800 g zahar
  • 8 linguri rase cu sare( cam o lingura la 1 kg de gogosar )
  • 3-4 foi de dafin
  • o mana cu boabe de piper
  • mustar boabe ( cca 150 grame )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarul se spala, se scoate cotorul si se taie felii late de doua-trei degete. Hreanul se curata si se taie in bucati de cca 5-6 cm. Morcovul de taie rondele. Conopida se desface buchetele .


Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin si piperul boabe. Se pune la fiert , iar cand da in clocot se adauga feliile de gogosar ( cate incap ) care se lasa 2-3 minute sa se inmoaie putin ( astfel incat sa nu se rupa cand se aseaza in borcane ). Se scurg si se scot intr-un alt vas si se continua cu alta sarja, pana se oparesc toti gogosarii. In aceeasi zeama se oparesc si buchetele de conopida, apoi se scurg si acestea.


In borcanele in care vom conserva gogosarii si conopida se pune mai intai cate o lingurita de mustar boabe ( la borcane mai mari, punem mai mult ). Punem la fundul borcanului si 2-3 rondele de morcov si 1-2 bucati de hrean. Incepem sa asezam feliile de gogosar, facand manunchiuri de cate 3-4 bucati, astfel incat sa nu ramana spatiu gol prea mult in borcane. Dupa ce asezam un strat de gogosar asezam unul de conopida, apoi iar de gogosar, pana umplem borcanul. Mai adaugam 2-3 rondele de morcov, frunze de telina si 1-2 bucati cu hrean. Zeama in care au fiert gogosarii o turnam cu grija in borcane, peste legume, cu tot cu boabele de piper. Acoperim gura borcanului cu o folie de PVC, iar capacele le punem dupa ce au stat 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera cat mai bine de marginea borcanului. Se dau borcanele in beci , unde se pastreaza toata iarna, fara sa ne temem ca se vor inmuia ( asta daca nu se papa tot pana de Revelion :)) )

 

TIPS-URI

1

mustarul si hreanul ajuta la pastrarea gogosarilor mai mult timp, fara sa se inmoaie. 

2

Cu reteta mai sus prezentata obtinem gogosarii cu gust perfect: nici prea acri, nici prea sarati, nici prea dulci.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

onuta 1

20.09.2010, 23:44

arata minunat combinatia , de gustosi nu mai zic, sant incredibili

Ina 1

21.09.2010, 16:52

Sufletista, chiar e o reteta reusita! Si eu prefer gogosarii astfel pregatiti. Ma bucur ca i-a placut sotului

Ina 1

21.09.2010, 16:52

Multumesc, Onuta! Pe unde ai umblat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pepene murat