Hummus (pasta de naut)

de aziz in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 9721 vizualizari

 

Astazi o sa va spun cum fac eu pasta de hummus (pasta din boabe de naut) ...mod asemanator iahniei de fasole.......

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut uscat sau din conserva
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • un bat de telina
  • 2 linguri harissa (pasta de ardei iute rosu, chilli)
  • 70 ml ulei de masline
  • usturoi 2 catei
  • sucul de la jumatate de lamaie (obtional)
  • sare, piper
  • supa de vita 1 litru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus (pasta de naut):

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi.
Daca folositi naut din cutie  doar clatiti cu apa si ii dati cateva clocote in supa, cam cand sant fierte restul legumelor adaugati nautul.
Dupa ce a fiert se pune nautul in blender (nu aruncati supa si nici legumele) legumele fierte, usturoiul crud, putina supa si pasam tot;  poate va mai fi nevoie de putina supa, mai puteti adauga, apoi harissa si uleiul de masline amestecati din nou.
Pasta obtinuta se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana, daca va tin nervii :)). Se serveste cu ulei de masline deasupra, harissa, cu seminte de pin prajite, cu patrunjel verde sau coriandru, cu paprika, cu pesto si lista poate continua......
Stiu ca o sa-mi spuneti dar cu pasta de susan ce am facut :)). Ei bine ma feresc de ea putin pentru ca in ultima perioada am simtit ca fac putina alergie la ea .....dar merge foarte bine si fara .....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus (pasta de naut)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

krinakrina 1

09.04.2012, 11:24

vai cat imi place

aziz 1

09.04.2012, 13:00

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:21

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!