Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)

de kukibella in Oaie, 11 Sep 2012 | 8333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de miel;
  • 2 ling.unt;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1/2 ling.bulion de ardei;
  • 1/2 ling.bulion de roşii;
  • sare;
  • piper
  • ptr.piure:
  • 5 vinete;
  • 2 ling.faina;
  • 3 ling.unt;
  • 2 pahare lapte(aprox.300 ml.);
  • 150 gr.caşcaval ras;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hünkarbeğendi (Placerea sultanului):

Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea; spre sfarşit se adauga bulionul, sarea şi piperul.


Vinetele se coc,se curata şi se toaca marunt; ıntr-o tigaie punem untul iar dupa faina.


Cand faina a ınceput sa ia o culoare aurie se adauga vinetele. Se lasa pe foc amestecand continuu 5-6 minute dupa care se adauga laptele. Se mai lasa pe foc (amestecand continuu) pana se face evapora laptele (trebuie sa fie ca un piure nu foarte moale); se adauga caşcavalul ras, se mai lasa pe foc cateva minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:43

Interesanta reteta!!

MIUTA 1

13.09.2012, 19:02

Foarte interesanta reteta,trebuie incercata imi place

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Miel in stil turcesc