Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 4 Ian 2021 | 2513 vizualizari

 

 Alimentatia noastra cuprinde proteine diversificate. Toate de la animale crescute in gospodarie. Ar fi pacat sa nu profitam de acestea. Acum i-a venit randul unei bucati frumoase din piept de berbecut .Vinul rosu, zaatarul cu cimbru rosu si rozmarinul au fost perfecte pentru asezonare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 pahare vin rosu +2 pahare apa
  • 2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin uscate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi:

  1. Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
  2. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . 
  3.  Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la rozmarin .
  4. Se fierbe pieptul de berbecut o ora in oala acoperita .
  5. Intre timp fierbeti cartofiii in apa cu sare  . Acestia dupa fierbere se curata de coaja .
  6. Pentru ca erau mici , am pus cartofii intregi in tava .
  7. Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .
  8. Cartofii se condimenteaza cu zaatar,sare , restul de rozmarin si usturoi granulat .
  9. Deasupra cartofilor se pune pieptul de berbecut care a fost

TIPS-URI

1

Eu am avut cartofi mai maruntei cu gust fenomenal de bun , bio 100% din gradina .

2

Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor