Iahnie de fasole boabe cu carne afumata

de marcela1979 in Mancaruri de legume, 30 Iun 2011 | 3710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe rosie
  • carne afumata de porc
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • foi de dafin 3 buc
  • frunze de patrunjel
  • bulion
  • ulei
  • faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe cu carne afumata:

Se pune fasolea la inmuiat peste noapte. Dimineata se arunca apa de pe ea si se pune in oala cu apa rece sa fiarba si se mai pune si carnea afumata sa fiarba cu fasolea. Se arunca o apa si se pune sa fiarba iar in apa fiarta. Cand sunt fierte se arunca apa de pe fasole si carne.


Intr-o cratita se incinge uleiul,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se caleste si se adauga carnea fiarta sa se prajeasca.Se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba.Se adauga fasolea fiarta si se lasa sa mai dea cateva clocote.


Se face o ingroseala din faina alba si apa, se pune din zeama si apoi se toarna in oala cu mancare amestecand continuu. Se pune vegeta si piper, se toarna bulionul si se lasa inca 2-3 clocote. Se adauga cimbru si 3 foi de dafin si frunzele de patrunjel, mai da un clocot si gata. Se serveste cu muraturi sau salata de sezon.Eu am servit cu castraveti murati si sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelaM 1

01.07.2011, 11:52

foarte buna

Lau 1

02.07.2011, 09:28

buna

adry88 1

02.07.2011, 15:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

RETETA RECOMANDATA
Gemüse-Gratin (legume gratinate)