Iahnie de fasole cu afumatura

de claudiaO in Porc, 9 Dec 2013 | 34297 vizualizari

 

De cand traia Radu Anton Roman am capatat un obicei - de 1 decembrie facem fasole cu ciolan...nu se putea ca in acest an sa ratez obiceiul ...asa ca ...duminica trecuta am prestat o bunaciune de fasolica :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boabe de fasole
  • coasta afumata, din pacate nu am gasit ciolan :( - vreo 800 de gr
  • 50 gr ulei
  • 2 cepe mari
  • pasta de tomate
  • foaie de dafin
  • cimbru,piper,sare
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P

Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin  si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.

Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.

Se serveste cel mai bine cu muraturi.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

la ultima apa eu pun intotdeauna 1 lingurita de bicarbonat nestins, 1 lingura de zahar si 1 lingura de ulei

2

se poate pune la fiert si un morcov, 1 bucatya de telina sa dea gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole rosie cu carne de porc