Paste cu carne sub capac de aluat

de oanapl in Porc, 24 Ian 2017 | 605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 5 linguri lapte 
  • pentru umplutura:
  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g pulpa de porc 
  • 200 g rosii cherry
  • 1 fir de carnat afumat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne sub capac de aluat:

Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.

Intr-un wok, pui ulei de masline, adaugi carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele. Prajesti bine, atat carnea cat si carnatul, amestecandu-le din cand in cand, pana sunt rumene. Adaugi apoi, rosiile intregi, pui sare si piper dupa gust, apoi, adaugi un pahar de apa si acoperi cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este patrunsa.

Adaugi cateii de usturoi rasi, mai lasi 1-2 minute dupa care stingi foc.

In alta tigaie, pui putin ulei de masline si adaugi ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Pui sare, piper si lasi sa se prajeasca la foc mic pana cand legumele se inmoaie si sunt rumene.

Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe, pui pastele si le lasi timp de 8 minute. Le strecori si le amesteci cu carnea si legumele calite, apoi torni continutul intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor.


Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, de cca 5 mm si il decupezi dupa forma tavii pe care ai pregatit-o.

Asezi foaia de aluat decupata peste tava, sigilezi bine cu degetele pe margini si apoi pensulezi toata suprafata cu ou batut.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

Intepi aluatul din loc in loc, pentru a putea iesi aburul (altfel se crapa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

loredanaaa 1

25.01.2017, 16:24

miki_a 1

27.01.2017, 05:36

Deosebit preparat!

oanapl 1

27.01.2017, 13:52

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana