Iahnie de fasole cu afumatura

de claudiaO in Porc, 9 Dec 2013 | 12147 vizualizari

 

De cand traia Radu Anton Roman am capatat un obicei - de 1 decembrie facem fasole cu ciolan...nu se putea ca in acest an sa ratez obiceiul ...asa ca ...duminica trecuta am prestat o bunaciune de fasolica :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boabe de fasole
  • coasta afumata, din pacate nu am gasit ciolan :( - vreo 800 de gr
  • 50 gr ulei
  • 2 cepe mari
  • pasta de tomate
  • foaie de dafin
  • cimbru,piper,sare
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P


Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.


Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.


Se serveste cel mai bine cu muraturi.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

la ultima apa eu pun intotdeauna 1 lingurita de bicarbonat nestins, 1 lingura de zahar si 1 lingura de ulei

2

se poate pune la fiert si un morcov, 1 bucatya de telina sa dea gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

claudiaO 1

10.12.2013, 08:45

xana 1

10.12.2013, 14:29

claudiaO 1

10.12.2013, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole boabe cu afumatura