De cand traia Radu Anton Roman am capatat un obicei - de 1 decembrie facem fasole cu ciolan...nu se putea ca in acest an sa ratez obiceiul ...asa ca ...duminica trecuta am prestat o bunaciune de fasolica :)
Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P
Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.
Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.
Se serveste cel mai bine cu muraturi.
Pofta Buna!
1
la ultima apa eu pun intotdeauna 1 lingurita de bicarbonat nestins, 1 lingura de zahar si 1 lingura de ulei
2
se poate pune la fiert si un morcov, 1 bucatya de telina sa dea gust