Iahnie de fasole cu afumatura

de claudiaO in Porc, 9 Dec 2013 | 8541 vizualizari

 

De cand traia Radu Anton Roman am capatat un obicei - de 1 decembrie facem fasole cu ciolan...nu se putea ca in acest an sa ratez obiceiul ...asa ca ...duminica trecuta am prestat o bunaciune de fasolica :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg boabe de fasole
  • coasta afumata, din pacate nu am gasit ciolan :( - vreo 800 de gr
  • 50 gr ulei
  • 2 cepe mari
  • pasta de tomate
  • foaie de dafin
  • cimbru,piper,sare
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P

Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin  si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.

Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.

Se serveste cel mai bine cu muraturi.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

la ultima apa eu pun intotdeauna 1 lingurita de bicarbonat nestins, 1 lingura de zahar si 1 lingura de ulei

2

se poate pune la fiert si un morcov, 1 bucatya de telina sa dea gust

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole cu afumatura-0
Iahnie de fasole cu afumatura-1
Iahnie de fasole cu afumatura-2

COMENTARII (7)

claudiaO

claudiaO 1

10.12.2013, 08:45

xana

xana 1

10.12.2013, 14:29

claudiaO

claudiaO 1

10.12.2013, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!