Linte verde cu carne de porc

de papabundetot in Porc, 17 Iun 2013 | 6784 vizualizari

 

Pentru weekendul acesta dupa ce ne-am rasfatat cu cotlete marinate ,am zis ca e bun si ceva mai...clasic oarecum si am pregatit o delicioasa linte cu carne de porc. Eu am folosit linte verde dar se face la fel indiferent de ce linte aveti. Eu am mai facut odata linte rosie si am observat acum facand-o si pe aceasta verde ca aceasta se tine mai bine dupa fierbere,cea rosie parca se zdrobise mai tare desi eu nu fierb excesiv mancarea daca nu e cazul.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300-400 gr carne de porc slaba
  • 500 gr linte verde
  • 400 ml lapte de cocos
  • pasta de curry
  • o lingurita si jumatate boia
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 4 morcovi subtirei si tinerei taiati rondele
  • o lingura sos teriaki
  • 3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte verde cu carne de porc:

Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am adaugat carnea taiata cubulete pe care am lasat-o cam 3 minute dupa care peste toate acestea am adaugat pasta de curry,sosul teriaki si 400 ml lapte de cocos si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-a inmuiat carnea.

Cand carnita era mai mult de jumatate fiarta am adaugat si lintea,am mai completat cu putina apa si am lasat sa fiarba totul pana cand lintea s-a inmuiat.

La final am decorat cu frunze de  ceapa verde taiata marunt si am servit alaturi de o salata de rosii.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte verde cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de linte rosie cu afumatura