Carne de porc á la Portuguesa

de cristeena20 in Porc, 26 Oct 2012 | 2065 vizualizari

 

- e o mancare tipica portugheza..si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de porc
  • sare, piper, dafin,
  • pasta de paprikafacuta in casa (200 gr)
  • 150 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • 100 gr untura de porc
  • 400 gr cartofi
  • 2 lamai
  • 100 gr coriandru verde
  • 100 gr muraturi asortate (conopida, castraveti, ceapa murata, gogosari)
  • masline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc á la Portuguesa:

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb.

- intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim carnea in aceasta baie de grasime pana devine rumena. Adaugati apoi marinata in care a stat carnea si lasati sa fiarba toate impreuna cca 20 min.

- cartofii se tau cubulete si se prajesc in ulei incins . Se scot si se adauga la carne. Adaugam coriandrul verde sis ervim cu muraturile taiate marunt si maslinele fara sambure. Se poate servi cu felii de lamaie alaturi. Eu as adauga o ammaliguta romaneasca alaturi :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Carne de porc á la Portuguesa-0
Carne de porc á la Portuguesa-1

COMENTARII (8)

Denissa

Denissa 1

26.10.2012, 14:57

Cea mai buna leguma: carnea de porc

MonaMimi

MonaMimi 1

26.10.2012, 19:46

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:51

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!