Iahnie de fasole cu carnati

de dakris in Mancaruri de legume, 20 Apr 2012 | 2935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov mic
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia
  • 1 cartof
  • pasta de tomate
  • ulei
  • sare, foi dafin, boia ardei dulce
  • patrunjel
  • carnati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

Fasolea se tine in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert si dupa ce da cateva clocote se schimba apa pe care o inlocuim tot cu apa fierbinte. 1 cartof intreg se pune la fiert impreuna cu fasolea (pentru a absorbi substantele ce determina disconfort abdominal) care ulterior se arunca.

Ceapa si ardeiul se toaca, morcovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se pun la calit in ulei pentru cca 10 min apoi adaugam 1 cana de apa, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse. Daca mai este necesar se mai adauga apa fierbinte. Cand s-au inmuiat se adauga pasta de tomate si se calesc impreuna 5 min apoi se adauga fasolea, putina apa in care a fiert fasolea si carnatii prajiti/fripti. Dupa cca 10 se inlatura de pe aragaz si se adauga patrunjelul tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Apa in care fierbe fasole se poate schimba si de 2 ori (atentie! cu apa clocotita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

jolygina

jolygina 1

21.04.2012, 11:28

imi place

adry88

adry88 1

21.04.2012, 16:18

si eu vreau

Panacris

Panacris 1

26.11.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53