Iahnie de fasole cu carnati

de dakris in Mancaruri de legume, 20 Apr 2012 | 3002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov mic
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia
  • 1 cartof
  • pasta de tomate
  • ulei
  • sare, foi dafin, boia ardei dulce
  • patrunjel
  • carnati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

Fasolea se tine in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert si dupa ce da cateva clocote se schimba apa pe care o inlocuim tot cu apa fierbinte. 1 cartof intreg se pune la fiert impreuna cu fasolea (pentru a absorbi substantele ce determina disconfort abdominal) care ulterior se arunca.


Ceapa si ardeiul se toaca, morcovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se pun la calit in ulei pentru cca 10 min apoi adaugam 1 cana de apa, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse. Daca mai este necesar se mai adauga apa fierbinte. Cand s-au inmuiat se adauga pasta de tomate si se calesc impreuna 5 min apoi se adauga fasolea, putina apa in care a fiert fasolea si carnatii prajiti/fripti. Dupa cca 10 se inlatura de pe aragaz si se adauga patrunjelul tocat.


 

TIPS-URI

1

Apa in care fierbe fasole se poate schimba si de 2 ori (atentie! cu apa clocotita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

jolygina 1

21.04.2012, 11:28

imi place

adry88 1

21.04.2012, 16:18

si eu vreau

Panacris 1

26.11.2013, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!