Iahnie de fasole la wok- reteta duo

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 29 Noi 2019 | 4657 vizualizari

 

Pentru cei care tin post este fara ciolanel afumat, de aceea am ales sa fac ciolanul separat in oala crock-pot iar iahnia sa o pregatesc la wok. Imi place mult sa gatesc in tigaia wok, asa ca m-am pus pe treaba si le-am dat de lucru si ajutoarelor wok-ul si crock-ul.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole alba mai micuta la bob
  • 350 ml suc de rosii din camara proprie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei mare si rosu
  • 6-7 cepe mai micute, nu vor ele sa creasca mai mari sau nu stiu eu sa le descant....
  • cca 40 ml ulei
  • 2 lingurite de vegeta home made
  • sare
  • piper
  • 1 ciolan afumat gatit la crock-pot
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la wok- reteta duo:

Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata. 

Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la fiert, am schimbat de 3 ori apa. Ultima oara am lasat-o sa fiarba pana s-a patruns bine fasolea si am lasat sa scada apa cat sa mai ramana de un deget deasupra fasolei.

Apoi mi-am pregatit legumele, am curatat si taiat ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga apoi am pus legumele si vegeta si am lasat sa se caleasca, din cand in cand am pus zeama de la fasolea fiarta. Cand legumele au fost patrunse am adaugat sucul de rosii, fasolea fiarta si am adaugat si zeama in care a fiert fasolea, daca vi se pare ca e prea multa zeama nu o puneti pe toata, am potrivit de sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic cca 20 min, sa se intrepatrunda toate aromele. Cat timp a fiert fasolea si am pregatit-o ciolanul se fragezea in vasul crock-pot-ului. Daca toata lumea mananca de dulce , adaugati si ciolanul peste fasole si mai lasati 10 min pe foc. Scoatem niste muraturi si mancam cu pofta, e un deliciu atat de post cat si de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la wok- reteta duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

30.11.2019, 14:28

Mi-ai facut pofta de iahnie! Ia sa pun si eu la treaba wok-ul ca sta in camara degeaba!

Merisor 1

01.12.2019, 05:16

Yummy! Potrivită pentru sărbătoarea de azi!

dantes 1

04.12.2019, 10:15

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta combo