Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Seamănă mai mult cu un pate, dar se prepară la fel ca icrele.
Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se schimbă apa. Apa trebuie să fie caldă tot timpul - pentru a nu întrerupe procesul de fierbere. Se mai repetă operațiunea de schimbare de apă încă o dată. Se poate folosi o oală sub presiune pentru a fierbe mai repede.
După ce fasolea a fiert, se scurge, dar păstrăm o cană din apa în care a fiert. Se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând din apa în care a fiert pentru a ușura pasarea. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu. Se adaugă zeama de la o lămâie, tot puțin câte puțin. Se adaugă o ceapă roșie tăiată cât mai fin. Condimentăm cu sare și piper.
Servim pe pâine prăjită. Se mai poate adăuga ceapă tocată și la servire.
1
Pentru a reduce timpul de preparare, se poate folosi fasole din conserva.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult