Icre de fasole rosie

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Aug 2017 | 167 vizualizari

 

Seamănă mai mult cu un pate, dar se prepară la fel ca icrele.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole roșie uscată
  • 1 ceapă roșie
  • zeama de la o lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole rosie:

Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se schimbă apa. Apa trebuie să fie caldă tot timpul - pentru a nu întrerupe procesul de fierbere. Se mai repetă operațiunea de schimbare de apă încă o dată. Se poate folosi o oală sub presiune pentru a fierbe mai repede.


După ce fasolea a fiert, se scurge, dar păstrăm o cană din apa în care a fiert. Se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând din apa în care a fiert pentru a ușura pasarea. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu. Se adaugă zeama de la o lămâie, tot puțin câte puțin. Se adaugă o ceapă roșie tăiată cât mai fin. Condimentăm cu sare și piper.


Servim pe pâine prăjită. Se mai poate adăuga ceapă tocată și la servire.

 

TIPS-URI

1

Pentru a reduce timpul de preparare, se poate folosi fasole din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

14.08.2017, 09:47

Ce culoare frumoasă au! Și sigur sunt și foarte delicioase!

Gherca Daniela 1

14.08.2017, 21:36

mihaelar63 1

14.08.2017, 22:51

O gustare consistenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii