Ied cu cartofi in stil Mallorca

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2015 | 1133 vizualizari

 

Multumesc Nico !!!Nico este o draguta domnisoara care m-a fericit cu aceasta delicioasa reteta direct din indepartata insula :d . La propriu ne-am lins pe degete. Reteta primita era cu miel si prevedea un timp mai mare de marinare-24 ore. Pentru ca am fost mai multi la masa am adugat si cartofi pentru o mai mare consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe-fata de ied [2.5-3 kg]
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 2 rosii
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri rozmarin verde
  • 1 ardei rosu
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 cani vin ab
  • 100 ml ulei masline
  • 1.5 cartofi rosii
  • 1 lingurita piper rosu
  • salata verde pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu cartofi in stil Mallorca:


  1. Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame .

  2. Spalati si curatati legumele.

  3. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii mari .

  4. Tocati usturoiul curatat.

  5. Intr-o tava mare puneti o parte din legume si carnea de ied. Deasupra adugati restul de legume, rozmarinul si foile de dafin .

  6. Condimentati cu sare si piper. Turnati deasupra uleiul si vinul.

  7. Lasati la macerat preparatul 24 ore, la rece. Eu am lasat doar 3 ore atat am avut timp.

  8. Curatati si spalati cartofii. Taiati cartofii rondele mai groase si ii fierbeti in apa cu sare.

  9. Dati tava cu carne la cuptorul incins timp de 1.5 ore.

  10. Din cand in cand intoarceti carnea sa se rumeneasca pe ambele parti.

  11. Daca este nevoie adugati putina apa.

  12. In ultima jumatate de ora a preparaii adugati rondelele de cartofi in tava si boabele de piper rosu.

  13. Pentru prezentare decorati cu verdeata.

 

TIPS-URI

1

Aveti curajul sa incercati retete noi ce va vor uimi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu cartofi in stil Mallorca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

18.08.2015, 11:45

Vaaai ce bunatate ai facut tu aici.

Catalina L 1

18.08.2015, 21:00

excelent

Panacris 1

19.08.2015, 22:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu pui si galuste