Iepurasi umpluti

de daniastefania in Prajituri, 20 Mar 2015 | 1890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 900 gr faina
  • 400 gr iaurt natur
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • Zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi umpluti:

Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pregatim in acest timp budinca. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand fierbe luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam bine si mai punem pe foc pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc, adaugam esenta de lamaie si lasam la racit.


Dupa ce a dospit aluatul il intindem cu o grosime de 0,5 cm. Decupam cu o forma iepurasi. Punem pe un iepuras o lingurita de budinca si asezam deasupra alt iepuras. Lipim bine marginile. Asezam iepurasii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem iepurasii cu galbenus de ou batut cu putin lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C 25 minute.


Dupa ce se racesc pudram cu zahar pudra.


Deliciosi si pufosi!


Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

daniastefania 1

21.03.2015, 07:03

Multumesc!

dantes 1

21.03.2015, 07:52

Deliciosi!

Rocsi 1

21.03.2015, 21:32

Yamiiii....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat, la cuptor