Iepurasi umpluti

de daniastefania in Prajituri, 20 Mar 2015 | 2687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 900 gr faina
  • 400 gr iaurt natur
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • Zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi umpluti:

Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp budinca. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand fierbe luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam bine si mai punem pe foc pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc, adaugam esenta de lamaie si lasam la racit.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem cu o grosime de 0,5 cm. Decupam cu o forma iepurasi. Punem pe un iepuras o lingurita de budinca si asezam deasupra alt iepuras. Lipim bine marginile. Asezam iepurasii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem iepurasii cu galbenus de ou batut cu putin lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C 25 minute.

Dupa ce se racesc pudram cu zahar pudra.

Deliciosi si pufosi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hot cross buns cu stafide si mar