Prajitura cu bezea si nuca de cocos

de ionela2682 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 15810 vizualizari

 

Una dintre prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 150 g unt sau margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Ingrediente pentru bezeaua de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si nuca de cocos:

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua


-se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


- peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos


-albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta este topit complet,se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza compozitia.


-peste bezea se asaza cea de-a doua foaie


-se da la cuptor pentru 20-25 min la 180de grade.


-se lasa la racit Intre timp preparam


crema


-se mixdeaxa bine ingredientele de mai sus -se pune la baie de aburi pana se ingroasa


-se lasa sa se raceasca


-se mixeaza untul,adaugandu-se cate o lingura din compozitia fiarta


-peste blatul racit se asaza in strat uniform crema ,se rade ciocolata din belsug si se da la rece pentru cel putin 2 ore.


-se portioneaza cu un cutit foarte ascutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

22.05.2011, 14:58

Sper sa devina si preferata mea am sa o incerc si eu

ionela2682 1

23.05.2011, 09:44

Pe mine m-a cucerit din prima!

babi5 1

10.08.2013, 14:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni