Prajitura cu bezea si nuca de cocos

de ionela2682 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 17652 vizualizari

 

Una dintre prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 150 g unt sau margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Ingrediente pentru bezeaua de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si nuca de cocos:

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua


-se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt


- peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos


-albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta este topit complet,se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza compozitia.


-peste bezea se asaza cea de-a doua foaie


-se da la cuptor pentru 20-25 min la 180de grade.


-se lasa la racit Intre timp preparam


crema


-se mixdeaxa bine ingredientele de mai sus -se pune la baie de aburi pana se ingroasa


-se lasa sa se raceasca


-se mixeaza untul,adaugandu-se cate o lingura din compozitia fiarta


-peste blatul racit se asaza in strat uniform crema ,se rade ciocolata din belsug si se da la rece pentru cel putin 2 ore.


-se portioneaza cu un cutit foarte ascutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Cris2711 1

22.05.2011, 14:58

Sper sa devina si preferata mea am sa o incerc si eu

ionela2682 1

23.05.2011, 09:44

Pe mine m-a cucerit din prima!

babi5 1

10.08.2013, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine