Iepure cu ciuperci champinion

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 4938 vizualizari

 

Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de
  • 4 bucati mari de carne de iepure,
  • o lingura de faina,
  • 300 grame de ciuperci champinion, 
  • 50 ml vin alb,
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata in functie de preferinta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu ciuperci champinion:

spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam si le trecem printr-un strat fin de faina.


Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic.


Lasam sa clocoteasca la foc mic carnea, acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) .


Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu ciuperci champinion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ANCA 1

20.05.2010, 18:33

de cand tanjesc dupa asa ceva!! delicatesa!

Adinacarla 1

20.05.2010, 20:52

yam, yam carne de iepure...imi place si gatim destul de des...trebuie sa incerc si aceasta varianta..

Sylvia 1

21.05.2010, 12:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca