Iepure la cuptor cu salata de valeriana

de mihaelar63 in Iepure, 9 Ian 2017 | 506 vizualizari

 

 Recent, am vazut la Bucatras Ksenya, iepure la cuptor. Am salvat reteta, dar pana la urma reteta mea nu prea mai aduce cu originalul. Pe parcurs, am pus ingrediente dupa inspiratia si gustul propriu. Am preparat acest iepuras, la vasul de lut grecesc gastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa [ 3 kg ]
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura capere in otet
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • 6 catei curatati usturoi
  • busuioc verde
  • rosii
  • sare de Himalaya
  • Salata :
  • valeriana verde
  • ridichi
  • ulei masline
  • zeama lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu salata de valeriana:

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.


Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.


Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.


A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.


Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.


Turnati deasupara un pahar cu apa.


Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.


Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.


Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).


Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.


Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea, este nevoie sa fie tinuta in apa cu otet, cateva ore .

2

Nu recomand folosirea Ketchupului la carnea de iepure [ acesta intensifica dulceata carnii ]. Data viitoare nu voi mai folosi. A fost nevoie sa balansez gustul cu capere din otet si rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salata de valeriana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

10.01.2017, 20:12

placeee

Rocsi 1

10.01.2017, 20:33

kytz 1

12.01.2017, 07:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu dovlecei la gratar si ton