Iepure la cuptor cu salata de valeriana

de mihaelar63 in Iepure, 9 Ian 2017 | 3332 vizualizari

 

 Recent, am vazut la Bucatras Ksenya, iepure la cuptor. Am salvat reteta, dar pana la urma reteta mea nu prea mai aduce cu originalul. Pe parcurs, am pus ingrediente dupa inspiratia si gustul propriu. Am preparat acest iepuras, la vasul de lut grecesc gastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa [ 3 kg ]
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura capere in otet
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • 6 catei curatati usturoi
  • busuioc verde
  • rosii
  • sare de Himalaya
  • Salata :
  • valeriana verde
  • ridichi
  • ulei masline
  • zeama lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu salata de valeriana:

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.

Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.

A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.

Se adauga restul ingredientelor peste carne si se amesteca bine.

Turnati deasupara un pahar cu apa.

Se pune capacul pe vas si se da la cuptor, timp de doua ore.

Dupa doua ore, se scoate capacul si se mai lasa inca 30 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.

Eu, in aceasta etapa, am adaugat caperele si rosiile, dorind sa obtin un gust echilibrat [carnea parea prea dulce).

Serviti friptura de iepure decorata cu verdeata si alaturi de garnitura sau salata preferata.

  Noi am servit langa iepuras, salata cu frunze de valeriana si ridichi rosii.

  Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea, este nevoie sa fie tinuta in apa cu otet, cateva ore .

2

Nu recomand folosirea Ketchupului la carnea de iepure [ acesta intensifica dulceata carnii ]. Data viitoare nu voi mai folosi. A fost nevoie sa balansez gustul cu capere din otet si rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salata de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure la cuptor