Iepure la cuptor cu salvie si cimbru

de lira in Jamie Oliver, 11 Iul 2010 | 15486 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver care este asa de buna incat nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cu varf de rozmarin tocat (eu nu am avut)
  • 1 lingura cu varf de cimbru tocat
  • 8 frunze de salvie
  • 100 g unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar mare de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu salvie si cimbru:

Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei.


Decojim lamaia cu curatatorul de legume si taiem coaja fasii, iar sucul de lamaie il stoarcem.


Catelul de usturoi se taie in felii subtiri.


Asezonam iepurele cu sare, piper, rozmarin, cimbru si salvie. Adaugam sucul si coaja de lamaie, usturoiul si lasam la marinat o ora doua. Cine are timp, il poate lasa la marinat peste noapte.


Incingem uleiul intr-o cratita si punem iepurele pentru 5-10 minute pana se rumenteste carnea. Eu l-am pus in doua ture pentru a era destul de mult si nu puteam nici sa il intorc.


Adaugam si marinata cu condimentele si un cubulet mic de unt. Atentie: usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie.


Punem vinul alb care ar trebui sa sfaraie, si mai lasam sa dea un clocot.


Transferam puiul intr-o lava unsa si il punem la cuptor pentru o ora. Eu l-am pus cu folie si cand a fost facut am luat folia si l-am lasat sa se rumeneasca vreo 15-20 minute.



Cand este gata, adaugam restul de unt in bucati, care alaturi de vin ar trebui sa formeze un sos foarte aromat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salvie si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MVMih 1

29.03.2011, 12:13

As vrea si eu o portie...macar sa-mi prepar...dar de unde sa gasesc iepuras

adry88 1

08.05.2011, 11:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie