Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline

de Panacris in Iepure, 5 Dec 2014 | 2858 vizualizari

 

Așa..... Plecând de la provocarea Divei in Bucatarie, 8 ani de Sun Food, am scotocit prin site-ul Bucătăraș, pentru un punct de plecare și am găsit, un iepure:D, adică o rețetă bazată pe carne de iepure, ce de mult timp îl am în vedere de preparat, în rețetele Bunicii ;) Multumesc Bunica pentru idee;) Așa că am adus un adaos Panacris și a ieșit tare bun;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de iepure 3-4 bucăți,
  • pentru marinadă:
  • oțet de zmeură 100 ml,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură,
  • ulei de măsline 100 ml,
  • apă 500 ml,
  • vin rose 500 ml,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • oregano proaspăt 2-3 fire.
  • pentru sos:
  • ulei de măsline,
  • praz cca 500 g,
  • vin alb 100 ml,
  • roșii cubulețe de la Sun Food 1 conservă,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • măsline negre cca 200 g,
  • cimbru, oregano 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • mix de piper boabe (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline:

Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul și se lasă la rece cca. 24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează într-o tavă termorezistantă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, parzul tăiat rondele și măslinele opărite între timp. Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu.


După cele 40 de minute, friptura se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare. Friptura se serveșe fierbinte cu pâine de casă.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

simona72 1

08.12.2014, 15:00

Bunaciunea asta era sa o ratez!

Panacris 1

08.12.2014, 19:30

Simona

mihaelar63 1

10.12.2014, 18:55

Rumenelul , mancal-ar mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor