Impletitura cu Finetti

de GeorgiG in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 800 g faina
  • 150 g zahar
  • un plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • o cutie de Finetti
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu Finetti:

Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.


Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala.


Batem albusurile spuma si frecam putin galbenusurile.


In mijlocul vasului in care am cernut fainam facem o adancitura si turnam maiaua crescuta, apoi pe rand galbenusurile si laptele. Amestecam bine, apoi adaugam si albusurile batute spuma. Framantam putin aluatul adaugand si uleiul treptat.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua , intindem fiecare bucata de aluat si ungem cu crema de ciocolata, apoi rulam. Impletim cele doua rulouri obtinute si le asezam intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt.Mai lasam impletitura la dospit o jumatate de ora, apoi ungem deasupra cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte.


Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.


Acoperim impletitura cu un prosop si o mai lasam 10 minute in tava,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca acoperita cu un prosop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

22.01.2016, 09:10

Super!

mirela0911 1

22.01.2016, 09:22

Ce bun e!

GeorgiG 1

22.01.2016, 09:28

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata