Bezele cu ceai negru

de _Alina_ in Dulciuri, 19 Feb 2015 | 873 vizualizari

 

Va povesteam ca am o pasiune pentru ceai, dar si pentru bezele asa ca m-am gandit sa le combin sa vad ce iese. :) Rezultatul a fost incredibil de multumitor, bezele moi, lipicioase cu crema ciocolatoasa minunata!

 

INGREDIENTE

  • Bezele:
  • 5 albusuri de la oua medii (120g)
  • 130 g zahar
  • 5 g ceai negru (cantarit dupa ce a fost macinat si cernut)
  • Crema:
  • 5galbenusuri oua medii (52g)
  • 50 g zahar
  • 4 lg ceai negru preparat
  • 100g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu ceai negru:

Bezele:


1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu.


2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet.


3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in spuma de albusuri si amesteci cu grija.


4. Pui compozitia intr-un pos cu varf stea si formezi bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt.


5. Introduci tava in cuptor pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca si-au schimbat culoarea. (Eu le-am facut la cuptorul pe gaz si am lasat usa cuptorului intredeschisa, daca le faci la cel electric, pornesti pe treapta convectie la 120 grade celsius).


Crema:


Intr-un vas termorezistent mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare. Pui vasul pe un alt vas cu apa calda (ai grija baza vasului termorezistent sa nu atinga apa), si amesteci continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Adaugi ceaiul si amesteci pana la incorporare apoi adaugi ciocolata rupta in bucati (sau taiata marunt) si amesteci pana cand se topeste.


Asamblare: Alipesti cate doua bezele (baza cu baza) cu cate o lingurita de crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ceai negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MOKUSKA 1

19.02.2015, 22:38

Panacris 1

20.02.2015, 09:43

_Alina_ 1

20.02.2015, 14:53

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Bezele