Impletituri pufoase cu lapte

de Rocsi in Piine, 14 Feb 2015 | 7239 vizualizari

 

Totul a pornit de la Bucataras Ligia, cand am vazut aceste painici la ea. Atat de pofta imi era ca nu m-am lasat pana nu le-am facut si pana nu am rupt un colt firbinte de mi-am fript toate degetelele. Merita pregatite, merita mancate atunci calde si o sa vedeti cum va trece pofta de orice savurand aceste pufosenii!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 25 gr dorjdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • susan
  • 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletituri pufoase cu lapte:

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia. Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin. Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent. Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.

Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati. Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile. Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava. Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile. Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins. Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor. Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem. Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri pufoase cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rocsi 1

16.02.2015, 20:55

Multumesc Ksenya

mirela0911 1

17.02.2015, 12:54

Delicioase!

Rocsi 1

17.02.2015, 13:54

Asa este mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?