Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

de LUK in Piine, 2 Mar 2011 | 2122 vizualizari

 

inspiratia a fost Ruxy si ii multumesc mult mult(de aceea nu mi-am permis sa schimb titllul retetei)..sunt foarte bune!..eu am fcaut doar la jumatate cantitatile date de ea ca mi-am zis sa fie doar asa de incercare..data viitoare o sa fac portie dubla..

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina(eu am folosit faina pentru prajituri)
  • 150ml lapte
  • 175ml apa
  • 35gr unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de zahar
  • 5gr drojdie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux:

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a incalzit lichidul..nu fierbinte ,doar caldut.In mijlocul fainii am pus drojdia,peste drojdie zaharul.Pe margini am pus sarea.Am turnat untul peste faina si am framantat pana s-au omogenizat ingredietele si aluatul a devenit elastic.Folosi ti va de faina, daca aluatul se lipeste atunci cand il framantati..pudra ti va mainile cu faina si continuati pana cand obtineti un aluat un pic elastic.Ii dam o forma rotunda,pudram cu putina faina silasam o ora la dospit.Dupa o ora modelam chiflele,le ungem cu lapte,pudram cu faina si le coacem.Eu le-am copt in cuptorul preincalzit la 200de grade 25 de minute.Reteta originala spune ca ele sa fie copate 16min la 220 de grade.Cred ca depinde de cuptor..al meu e electric.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

LUK 1

04.03.2011, 12:28

multumesc Mena

adry88 1

26.05.2011, 15:37

gaby_gabytza 1

26.05.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia