Indiene cu frisca

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2011 | 18949 vizualizari

 

Imi aminteste de copilarie. Si totusi nu e reteta aceea pe care o cautam. E foarte buna dar totusi nu are acelasi gust ca prajitura pe care o mancam la cofetarii pe vremuri.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -300 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -o cescuta apa,
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom pentru insiropat blaturile

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute. Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu.


Se coc aproximativ 15 minute


Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.


Ciocolata se rupe, se pune intr-un vas termorezistent si se pune in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Se adauga putina frisca lichida sau lapte si se amesteca bine pana are consistenta unei glazuri. Glazura mea a iesit putin prea groasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lavinia 1

01.12.2012, 00:46

mena29 1

01.12.2012, 09:10

Wooow,de cand nu am mai vazut indiene,imi plaaac muuult!

rodicaspring 1

27.04.2013, 18:54

eu am mincat altfel....stiu ca se pune in mijloc spuma tare batuta din albus cu aroma de vanilie, iar deasupra frisca......

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Pingui