Indiene cu frisca

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2011 | 18727 vizualizari

 

Imi aminteste de copilarie. Si totusi nu e reteta aceea pe care o cautam. E foarte buna dar totusi nu are acelasi gust ca prajitura pe care o mancam la cofetarii pe vremuri.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -300 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -o cescuta apa,
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom pentru insiropat blaturile

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute. Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu.


Se coc aproximativ 15 minute


Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.


Ciocolata se rupe, se pune intr-un vas termorezistent si se pune in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Se adauga putina frisca lichida sau lapte si se amesteca bine pana are consistenta unei glazuri. Glazura mea a iesit putin prea groasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lavinia 1

01.12.2012, 00:46

mena29 1

01.12.2012, 09:10

Wooow,de cand nu am mai vazut indiene,imi plaaac muuult!

rodicaspring 1

27.04.2013, 18:54

eu am mincat altfel....stiu ca se pune in mijloc spuma tare batuta din albus cu aroma de vanilie, iar deasupra frisca......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament