Inghetata asortata cu napolitane

de merisor in Dulciuri, 1 Aug 2012 | 1447 vizualizari

 

Am folosit reteta unui coleg de serviciu si mi-a placut ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1/2 L frisca lichida
  • 2 napolitane cu cacao
  • 2 napolitane cu lamaie
  • 2 napolitane cu vanilie
  • 1 pachet praf de copt
  • esente:vanilie, cacao, lamaie
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar
  • visine din dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata cu napolitane:

Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile.


Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile.


Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o parte am pus cacao si esenta de cacao impreuna cu visinele, intr-o parte esenta de lamaie si putina coaja, dar doar putina, mi-a fost teama sa nu ii stric gustul, iar in ultima parte esenta de vanilie.


La sfarsit am incorporat napolitanele taiate in bucati mici, bineinteles fiecare la aroma respectiva.


Am dat la congelator. Nu stiu sa va spun in cat timp se ingheaga, eu am facut-o aseara si am scos-o azi.


 

TIPS-URI

1

Praful de copt cica se pune pentru a nu face ace cand ingheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata cu napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Raluca57 1

03.04.2013, 21:13

Mi-ai facut o pofta nebuna!!!! Doar 3 linguri zahar? frisca ta avea zahar? Multumesc, Raluca

merisor 1

04.04.2013, 07:37

Raluca, frisca este dulce, napolitanele dulci, visinele dulci

Raluca57 1

05.04.2013, 20:37

Gata, am executat, am asteptat sa inghete (O VESNICIE!!!!), am gustat!!! foarte buna! eu fac frisca din smantana care nu are zahar, de aceea am intrebat. Dar am mai adaugat putin zahar si a iesit perfect!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta