Inghetata asortata cu napolitane

de Merisor in Dulciuri, 1 Aug 2012 | 2164 vizualizari

 

Am folosit reteta unui coleg de serviciu si mi-a placut ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1/2 L frisca lichida
  • 2 napolitane cu cacao
  • 2 napolitane cu lamaie
  • 2 napolitane cu vanilie
  • 1 pachet praf de copt
  • esente:vanilie, cacao, lamaie
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar
  • visine din dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata cu napolitane:

Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile.


Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile.


Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o parte am pus cacao si esenta de cacao impreuna cu visinele, intr-o parte esenta de lamaie si putina coaja, dar doar putina, mi-a fost teama sa nu ii stric gustul, iar in ultima parte esenta de vanilie.


La sfarsit am incorporat napolitanele taiate in bucati mici, bineinteles fiecare la aroma respectiva.


Am dat la congelator. Nu stiu sa va spun in cat timp se ingheaga, eu am facut-o aseara si am scos-o azi.


TIPS-URI

1

Praful de copt cica se pune pentru a nu face ace cand ingheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata cu napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Raluca57 1

03.04.2013, 21:13

Mi-ai facut o pofta nebuna!!!! Doar 3 linguri zahar? frisca ta avea zahar? Multumesc, Raluca

Merisor 1

04.04.2013, 07:37

Raluca, frisca este dulce, napolitanele dulci, visinele dulci

Raluca57 1

05.04.2013, 20:37

Gata, am executat, am asteptat sa inghete (O VESNICIE!!!!), am gustat!!! foarte buna! eu fac frisca din smantana care nu are zahar, de aceea am intrebat. Dar am mai adaugat putin zahar si a iesit perfect!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Tort tricolor de inghetata