Inghetata asortata cu napolitane

de merisor in Dulciuri, 1 Aug 2012 | 1316 vizualizari

 

Am folosit reteta unui coleg de serviciu si mi-a placut ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1/2 L frisca lichida
  • 2 napolitane cu cacao
  • 2 napolitane cu lamaie
  • 2 napolitane cu vanilie
  • 1 pachet praf de copt
  • esente:vanilie, cacao, lamaie
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar
  • visine din dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata cu napolitane:

Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile.


Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile.


Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o parte am pus cacao si esenta de cacao impreuna cu visinele, intr-o parte esenta de lamaie si putina coaja, dar doar putina, mi-a fost teama sa nu ii stric gustul, iar in ultima parte esenta de vanilie.


La sfarsit am incorporat napolitanele taiate in bucati mici, bineinteles fiecare la aroma respectiva.


Am dat la congelator. Nu stiu sa va spun in cat timp se ingheaga, eu am facut-o aseara si am scos-o azi.


 

TIPS-URI

1

Praful de copt cica se pune pentru a nu face ace cand ingheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata cu napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Raluca57 1

03.04.2013, 21:13

Mi-ai facut o pofta nebuna!!!! Doar 3 linguri zahar? frisca ta avea zahar? Multumesc, Raluca

merisor 1

04.04.2013, 07:37

Raluca, frisca este dulce, napolitanele dulci, visinele dulci

Raluca57 1

05.04.2013, 20:37

Gata, am executat, am asteptat sa inghete (O VESNICIE!!!!), am gustat!!! foarte buna! eu fac frisca din smantana care nu are zahar, de aceea am intrebat. Dar am mai adaugat putin zahar si a iesit perfect!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Profiterol