Inghetata cu banane si mascarpone

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 1062 vizualizari

 

Înghețata cu banane este preferata nepoatei mele. Am hotărât să o pregătesc cu mascarpone, pentru că mi-a plăcut cremozitatea de la înghețata cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 250 mascarpone
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu banane si mascarpone:

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile.


Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde.


Când zahărul s-a topit și compoziția a căpătat o consistență cremoasă, ia de pe foc .


Lasa compoziția la răcit.


Pasezi cu furculița bananele decojite.


Adaugi mascarpone peste banane și omogenizezi bine.


Mixezi smântâna, nu foarte tare.


Peste frișcă toarnă ușor crema de ou, mascarpone și banane.


Întreaga compoziție se toarnă în caserole și apoi la congelator cu ele.


Este bună de servit după 2-3 ore.


 

TIPS-URI

1

Când o servești ai grijă să o scoți din congelator cu cel puțin jumătate de oră înainte de servie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

E foarte bună,Miki!Până acum îi făceam o altă rețetă,dar făcea ace.După rețeta asta nu face ace!

Bunica 1

03.07.2017, 20:39

Catalina L 1

14.07.2017, 16:18

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu zmeura