Inghetata cu capsuni

de robert_badica in Retete diabetici, 30 Mai 2015 | 1824 vizualizari

 

Totul a pornit de la o cutie cu smantana, tot o plimbam prin frigider, vroiam sa fac un tort cu crema pufoasa,dar daca tot am pregatit o inghetata, e sunt multumit de ce a iesit!
Prima mea inghetata, facut in casa! :)
E tare buna si racoritoare...

 

INGREDIENTE

  • 325 g smantana (24% grasime)
  • 3-4 linguri zahar pudra (eu am folosit Green Sugar, pe care l-am facut pudra, cu ajutorul robotului de bucatarie)
  • 140 g capsuni
  • 50 g ciocolata cu lapte

       

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni:

Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul.


Intr-un castron punem ciocolata la topit,pe baie de aburi,sau la microunde. Adaugam ciocolata topita, in smantana batuta si mai amestecam putin, pana ce se incorporeaza bine ciocolata, cu ajutorul unei spatule.


Pasam circa 100 de grame de capsuni, cu ajutorul unei furculite. Adaugam piureul astefel obtinut, peste amestecul de smantana. Capsunile ramase le taiem cubulete si le amestecam si pe ele, cu grija sa nu le zdrobim, in amestecul de smantana.


Turnam compozitia, intr-o caserola cu capac,si o dam la frigider,pentru minim 2 ore,sau cel mai bine peste noapte.Daca doriti neaparat,puteti amesteca prin inghetata, de cateva ori ca aceasta sa nu formeze ace de ghetata.




 

TIPS-URI

1

Ideala ar fi smanatana de peste 30% grasime

2

Puteti sa o faceti si cu alte fructe

3

Daca doriti si aveti o masina de inghetata,puneti compozitia in ea, dar fara capsunile taiate cubulete, pe acelea le adaugati dupa ce ati oprit masina de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Aurelia 07_07 1

30.05.2015, 22:03

Ce fain arata !

mirela0911 1

31.05.2015, 11:32

Yummy!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:47

ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor cu scortisoara