Inghetata cu ciocolata alba si caise

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 1487 vizualizari

 

Înghețata cu caise fină, cremoasă ce să vă mai spun...................delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 g cicolată albă
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri zahăr pudră cu vanilie
  • 200 ml smântână frișcă 30% grăsime
  • 6-8 caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata alba si caise:

200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu.

Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți, ia de pe foc și amestecă pentru încorporare.

Lasa ingredientele la răcit.

Caisele tăiate mărunt se pun la scurs într-o strecurătoare.

Într-un vas de mixer, pune smântâna pentru friscă și mixează.

Mascarponele împreună cu zahărul pudră se mixează pentru încorporare.

Adaugă ciocolata răcită putin câte puțin, amestecând bine.

Toarnă frișca lingură cu lingură, peste compoziția de brânza și ciocolată.

Amestecă ușor, apoi adaugă și caisele mărunțite.

Întreaga compoziție se pune în caserole și se lasă pentru 3-4 ore la congelator.

 

TIPS-URI

1

Ar fi minunat să ai un lichior de caise (o lingură)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata alba si caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de rubarba