Inghetata cu cirese

de gaby_gabytza in Dulciuri, 29 Iun 2016 | 244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • esenta de rom
  • 1 lingura unt
  • 200 g cirese negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese:

Intr-o cratita amestecam laptele,galbenusurile,zaharul,faina si punem la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam bine pana ce se dizolva,

Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca,

Intre timp mixam frisca cu  putina zeama de lamaie,adaugam peste crema racita si amestecam bine,scoatem samburi de la cirese.

Intr-o caserola adaugam 100 g cirese,adaugam treisferturi  din crema,amestecam,adaugam cateva cirese(le strangem cu pumnul ca sa curga siropul)aduagam cu linguyra restul de crema si cu furculita amestecam pentru a face efectul de moromora(ca la chec)

Dam la congelator cateva ore,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu cirese-0
Inghetata cu cirese-1
Inghetata cu cirese-2
Inghetata cu cirese-3
Inghetata cu cirese-4
Inghetata cu cirese-5
Inghetata cu cirese-6
Inghetata cu cirese-7
Inghetata cu cirese-8

COMENTARII (11)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

30.06.2016, 16:54

delicioasa!

miki_a

miki_a 1

30.06.2016, 17:11

Vaiiiii, , cu asta mi-ai ajuns la inima! Minunat de bunuuuunaaaa!

ancutsa

ancutsa 1

03.10.2016, 18:46

Imi plac mult ciresele, tare gustoasa inghetata ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!