Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

de Brindusa in Dulciuri, 20 Mar 2012 | 2425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lamaie: sucul si coaja
  • 500 g mascarpone
  • 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mascarpone si fructe de padure:

Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.


Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se amesteca cu apa si se pun la foc mic. Fara sa amesteci lasa pana ce zaharul e topit. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si fierbe in clocote mici 3 minute. Pune siropul la racit.


Cand siropul s-a racit foarte bine, mixeaza mascarpone putin, apoi adauga siropul in fir subtire, mixand incontinuu. Pune inghetata intr-o cutie de plastic cu capac, la congelator pentru 2 ore.


Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.


Amesteca fructele de padure cu zaharul, sfaramandu-le putin. Toarna-le peste inghetata alba si cu o lingura fa valurele in inghetata, ca sa se marmoreze.


Pune inghetata in congelator si las-o pana se ingheata bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Laly 1

21.03.2012, 09:45

Aoleu ce ne faci cu bunatatea asta

MIUTA 1

21.03.2012, 12:43

Foarte bun,un deliciu

Bya Ralu 1

24.06.2012, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure