Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

de Brindusa in Dulciuri, 20 Mar 2012 | 5176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lamaie: sucul si coaja
  • 500 g mascarpone
  • 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu mascarpone si fructe de padure:

Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.

Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se amesteca cu apa si se pun la foc mic. Fara sa amesteci lasa pana ce zaharul e topit. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si fierbe in clocote mici 3 minute. Pune siropul la racit.

Cand siropul s-a racit foarte bine, mixeaza mascarpone putin, apoi adauga siropul in fir subtire, mixand incontinuu. Pune inghetata intr-o cutie de plastic cu capac, la congelator pentru 2 ore.

Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.

Amesteca fructele de padure cu zaharul, sfaramandu-le putin. Toarna-le peste inghetata alba si cu o lingura fa valurele in inghetata, ca sa se marmoreze.

Pune inghetata in congelator si las-o pana se ingheata bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu fructe de padure