Inghetata cu nuci caramelizate

de Miha in Dulciuri, 15 Iul 2010 | 5549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g nuca
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu nuci caramelizate:

Jumatate din catitatea de zahar o topim intr-un vas, pe foc mic impreuna cu o lingura de apa. Cand devine auriu se adauga nuca rupta bucati mari, se amesteca bine si se da deoparte. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se rup bucati si se macina in tocatorul cu cutit metalic.


Galbenusurile se freaca cu zaharul ramas, pana se albesc. Se desface compozitia cu laptele si se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Se da deoparte si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit compozitia de oua se amesteca cu nucile macinate si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da la congelator.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ana 1

15.07.2010, 17:16

Mai e?

epurasha2bb 1

15.07.2010, 17:17

mmm, ce bun! numai cand ma gandesc la nucile alea ...

mena29 1

19.07.2010, 15:06

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème