Inghetata cu rom si stafide

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 4266 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma, cand gatitul nu era inca pasiune pentru mine, am mancat in oras o inghetata atat de fina si catifelata, incat as fi mancat mult mai multa. Nu avea deloc ace de gheata si nici nu era rece sa-ti inghete limba, cum sunt alte inghetate. De cand cu pasiunea pentru gatit, am tot incercat sa fac si eu inghetata, fiind cu gandul la acea inghetata. Au iesit inghetate gustoase, aromate, dar nu ca aceea...Pana astazi. Si pentru ca am si baterii noi, mi-am zis sa va aduc si voua o portie din aceasta inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 200 g frisca
  • 250 g zahar
  • 1 albus de ou
  • 3 fiole esenta de rom
  • stafide dupa gust
  • 150 ml lapte integral
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca batuta si am omogenizat iar. Am adaugat stafidele fara sa le inmoi inainte. Am pus totul la congelator vreo 6 ore, fara sa mai amestec intre timp.

TIPS-URI

1

esenta de rom se poate inlocui cu rom adevarat, daca nu dati si copiilor din inghetata

2

daca nu va place inghetata prea dulce, puteti adauga inca odata aceeasi cantitate de smantana sau micsorati la jumatate cantitatea de zahar

3

eu am folosit frisca vegetala, gata indulcita

4

stafidele lipicioase mi-au placut tare mult, lucru care nu cred ca s-ar fi intamplat daca le inmuiam in ceva lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:05

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:13

Esenta de rom e preferata mea, cred ca e o nebunie delicioasa!

anomisana 1

05.08.2012, 08:28

Este adevarat ca a fost cam dulce, dar atat de cremosa, ca as fi mancat fara oprire. Musai sa repet.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri