Desert " Amor"

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Mai 2011 | 3993 vizualizari

 

Cu dedicatie, pentru aniversarea iubitei Cris...cu toata dragostea si prietenia!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani si jumatate de orez prefiert( cana de lapte ca masura)
  • 10 linguri zahar
  • 1 cana de zahar pentru caramelizat
  • 2 plic vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de la o portocala
  • un varf mic de cutit de condiment sofran de la Kotany
  • 2 cani lapte
  • 3 oua
  • 200 gr branzica Philadelphia
  • 1 lingurita rasa de condiment Amor( piper rosu, fragute,petale de trandafir, zmeura, coriandru si vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert " Amor":

Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si dragoste...apoi vanilia, batonul de scortisoara si coaja de portocala. Adaugam si zaharul. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.


Amestecam galbenusurile cu branza iar albusurile le batem spuma.


Cand orezul a fiert si s-a ingrosat, il dam deoparte 5 minute sa se mai raceasca putin.


Adaugam compozitia de branza si amestecam bine, iar mai apoi albusurile pe care le incorporam usor.


Intr-o tava de Jena, caramelizam zaharul ( o cana) adaugand si cateva linguri de apa de la inceput. E suficient cat sa isi schimbe putin culoarea nu e nevoie sa il ardem.


Asezam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.


Servim in boluri, sau farfurii( putem taia numai cand se mai raceste).


Yamyyyyyyyyy!!!! Cu multa dragoste!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert " Amor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si budinca