Desert " Amor"

de RuxyRux in Dulciuri, 10 Mai 2011 | 6159 vizualizari

 

Cu dedicatie, pentru aniversarea iubitei Cris...cu toata dragostea si prietenia!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani si jumatate de orez prefiert( cana de lapte ca masura)
  • 10 linguri zahar
  • 1 cana de zahar pentru caramelizat
  • 2 plic vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de la o portocala
  • un varf mic de cutit de condiment sofran de la Kotany
  • 2 cani lapte
  • 3 oua
  • 200 gr branzica Philadelphia
  • 1 lingurita rasa de condiment Amor( piper rosu, fragute,petale de trandafir, zmeura, coriandru si vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert " Amor":

Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si dragoste...apoi vanilia, batonul de scortisoara si coaja de portocala. Adaugam si zaharul. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Amestecam galbenusurile cu branza iar albusurile le batem spuma.

Cand orezul a fiert si s-a ingrosat, il dam deoparte 5 minute sa se mai raceasca putin.

Adaugam compozitia de branza si amestecam bine, iar mai apoi albusurile pe care le incorporam usor.

Intr-o tava de Jena, caramelizam zaharul ( o cana) adaugand si cateva linguri de apa de la inceput. E suficient cat sa isi schimbe putin culoarea nu e nevoie sa il ardem.

Asezam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.

Servim in boluri, sau farfurii( putem taia numai cand se mai raceste).

Yamyyyyyyyyy!!!! Cu multa dragoste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert " Amor"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac