Inghetata cu rom si stafide

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 2032 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma, cand gatitul nu era inca pasiune pentru mine, am mancat in oras o inghetata atat de fina si catifelata, incat as fi mancat mult mai multa. Nu avea deloc ace de gheata si nici nu era rece sa-ti inghete limba, cum sunt alte inghetate. De cand cu pasiunea pentru gatit, am tot incercat sa fac si eu inghetata, fiind cu gandul la acea inghetata. Au iesit inghetate gustoase, aromate, dar nu ca aceea...Pana astazi. Si pentru ca am si baterii noi, mi-am zis sa va aduc si voua o portie din aceasta inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 200 g frisca
  • 250 g zahar
  • 1 albus de ou
  • 3 fiole esenta de rom
  • stafide dupa gust
  • 150 ml lapte integral
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca batuta si am omogenizat iar. Am adaugat stafidele fara sa le inmoi inainte. Am pus totul la congelator vreo 6 ore, fara sa mai amestec intre timp.

TIPS-URI

1

esenta de rom se poate inlocui cu rom adevarat, daca nu dati si copiilor din inghetata

2

daca nu va place inghetata prea dulce, puteti adauga inca odata aceeasi cantitate de smantana sau micsorati la jumatate cantitatea de zahar

3

eu am folosit frisca vegetala, gata indulcita

4

stafidele lipicioase mi-au placut tare mult, lucru care nu cred ca s-ar fi intamplat daca le inmuiam in ceva lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:05

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:13

Esenta de rom e preferata mea, cred ca e o nebunie delicioasa!

anomisana 1

05.08.2012, 08:28

Este adevarat ca a fost cam dulce, dar atat de cremosa, ca as fi mancat fara oprire. Musai sa repet.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si branza