Inghetata cu rom si stafide

de anomisana in Dulciuri, 2 Aug 2012 | 1118 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma, cand gatitul nu era inca pasiune pentru mine, am mancat in oras o inghetata atat de fina si catifelata, incat as fi mancat mult mai multa. Nu avea deloc ace de gheata si nici nu era rece sa-ti inghete limba, cum sunt alte inghetate. De cand cu pasiunea pentru gatit, am tot incercat sa fac si eu inghetata, fiind cu gandul la acea inghetata. Au iesit inghetate gustoase, aromate, dar nu ca aceea...Pana astazi. Si pentru ca am si baterii noi, mi-am zis sa va aduc si voua o portie din aceasta inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 200 g frisca
  • 250 g zahar
  • 1 albus de ou
  • 3 fiole esenta de rom
  • stafide dupa gust
  • 150 ml lapte integral
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom si stafide:

Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca batuta si am omogenizat iar. Am adaugat stafidele fara sa le inmoi inainte. Am pus totul la congelator vreo 6 ore, fara sa mai amestec intre timp.

 

TIPS-URI

1

esenta de rom se poate inlocui cu rom adevarat, daca nu dati si copiilor din inghetata

2

daca nu va place inghetata prea dulce, puteti adauga inca odata aceeasi cantitate de smantana sau micsorati la jumatate cantitatea de zahar

3

eu am folosit frisca vegetala, gata indulcita

4

stafidele lipicioase mi-au placut tare mult, lucru care nu cred ca s-ar fi intamplat daca le inmuiam in ceva lichid

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:05

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:13

Esenta de rom e preferata mea, cred ca e o nebunie delicioasa!

anomisana 1

05.08.2012, 08:28

Este adevarat ca a fost cam dulce, dar atat de cremosa, ca as fi mancat fara oprire. Musai sa repet.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort 26