Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

de anuta in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 1304 vizualizari

 

Meniu copii.
Un alt deliciu pentru pici mofturosi!

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri,
  • 60 g zahar pudra,
  • 200 ml lapte ,
  • 250 ml smantana degresata/ frisca lichida,
  • 1 baton de vanilie/ 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri de coaja de portocala confiata (bucatele mici de coaja fierte in suc de portocala si zahar)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala:

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o pasta cremoasa. Laptele se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la bain marie, se adauga si coaja confiata si amesteca pana ce se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga si smantana si se amesteca bine. Se da 2 ore la congelator pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana