Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao

de Brindusa in Prajituri, 30 Iul 2011 | 1759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca (sau smantana facuta frisca, neindulcita)
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar tos
  • 1 lingura esenta de vanilie naturala
  • 200 ml vin rosu de buna calitate
  • 3 piersici
  • pentru sosul de ciocolata: 3 linguri cacao + 200 ml apa + 1 lingura zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao:

Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit.


Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze.


Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.


Pune amestecul la loc in craticioara si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi.


Toarna sosul dupa ce s-a racit la temperatura degetului, printr-o strecuratoare in frisca. Amesteca bine.


Adauga vanilia si vinul rosu. Omogenizeaza.


Pune inghetata in cutii cu capac sau in diferite forme, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.


Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.


Inainte de a servi inghetata fa sosul de cacao: intr-o craticioara amesteca apa cu zaharul si cacaoa si lasa 2-3 minutela foc mic sa se ingroase sosul. Lasa la racit.


Decojeste piersicile si taie-le felii subtiri.


Serveste inghetata de vin rosu stropita din belsug cu sos amarui de cacao si cu cateva felii de piersica zemoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

01.08.2011, 09:24

Corinuta 1

01.08.2011, 12:29

foarte buna!

adry88 1

04.08.2011, 12:04

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si piersici