Inghetata de agude

de SimonaP in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g agude
  • * 200 g smantana
  • * 70 g zahar
  • * 3 oua
  • * 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de agude:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.


Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.


Intr-un bol incapator amestecam spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.


Servim ingheata in cupe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de agude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

CookieMonster 1

11.07.2013, 16:16

ador agudele si spre bucuria mea am reusit anul acesta sa mananc pe saturate

Panacris 1

11.07.2013, 21:33

Interesant! Agude=Dude??? Pare delicios!

simona72 1

11.07.2013, 22:16

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice