Inghetata de agude

de SimonaP in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g agude
  • * 200 g smantana
  • * 70 g zahar
  • * 3 oua
  • * 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de agude:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.

Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Intr-un bol incapator amestecam  spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.

Servim ingheata in cupe.

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de agude-0
Inghetata de agude-1
Inghetata de agude-2
Inghetata de agude-3

COMENTARII (9)

CookieMonster

CookieMonster 1

11.07.2013, 16:16

ador agudele si spre bucuria mea am reusit anul acesta sa mananc pe saturate

Panacris

Panacris 1

11.07.2013, 21:33

Interesant! Agude=Dude??? Pare delicios!

simona72

simona72 1

11.07.2013, 22:16

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!