Inghetata de cafea

de Sabina in Prajituri, 26 Iun 2009 | 2516 vizualizari

 

Aceasta inghetata imbina intr-un mod ideal o cafeluta si o gustare dulce pentru dupa-amiezile toride de vara.
(Nu am decat fotografii cu produsul final din lipsa de acumulatori la momentul pregatirii. Na, trebuia sa mi se intample si mie.)

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 1 lingura cafea
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Sa-ncepem cu aceasta inghetata: punem laptele la fiert, in timp ce amestecam galbenusurile cu mierea, zaharul vanilinat, smantana si un praf de sare. Cand laptele este aproape de punctul de fiarbere, luam de pe foc si punem amestecul de galbenusuri. Adaugam acum si cafeaua. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Punem inghetata noastra intr-un recipient (de plastic sau de inox) si dam la congelator pentru o zi. O data la 3-4 ore amestecam in vas, pentru a sparge cristalele de gheata formate (acest sfat l-am urmat anul acesta pentru prima data si intr-adevar inghetata a iesit mult mai pufoasa). Eu am folosit un mixer vertical pentru aceasta operatiune.

Putem sa ornam cu bombonele de ciocolata, cu frisca sau cu toppingul preferat.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:10

eu dar numai virtual! Imi place inghetata de cafea, de capucino si de pepene galben. Astea sunt exceptionale!

adry88 1

20.05.2011, 12:16

vreau si eu

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:52

yammy ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata