Briose cu afine

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 25 Aug 2011 | 4374 vizualizari

 

Fara sa ma ghidez dupa vreo regula, desi am auzit/citit ca asa este corect, mananc putin si des. Si, destul de incorect, imi place sa rontai. Prin urmare, o briosa si un iaurt merg la suflet :) !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (foto 1) pentru 12 briose grasune:
  • 400 gr afine
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr unt
  • 150 gr iaurt natural
  • 3 oua
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.


Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit (foto 2). Mixezi bine (foto 3 ) si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt (foto 4).Omogenizezi (foto 5) si adaugi si afinele bine spalate, scurse si urscate pe un servet (foto 6). Amesteci cu grija, cu o lingura, incercand sa zdrobesti cat mai putin bobitele de afine.


Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari, pufoase, mai sa dea pe afara :) . Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar. Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar.


Pofta buna!


Nota: Inspirat din Reader's Digest.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.08.2011, 19:20

ce briose apetisante

adry88 1

26.08.2011, 20:39

foarte bune

caramelita 1

04.03.2013, 10:33

arata super.are vreo imp dak iaurtul e la temp camerei sau dak e rece?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulce de leche Cupcakes