Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată

de diaconta in Prajituri, 2 Iun 2013 | 3576 vizualizari

 

O prăjitură delicioasă!!!!! Reţeta pentru blat am primit-o de la sora mea şi v=o recomand cu drag,n-o să fiţi dezamăgiţi.Este de fapt o compoziţie de chec,dar pentru că este foarte multă se poate folosi şi tava de prăjitură,aşa cum am făcut şi eu.Parcă oricât de bun este blatul,am vrut să-i adaug mai multe fructe ,o cremă răcoroasă şi glazură.Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător.
Dar parcă mai bine vă spun reţeta decât să mă tot laud :)))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • O lingura cacao
  • Visine pentru prajituri conservate- reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html
  • Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • Capsuni
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 5 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată:

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pâna au stat „băţ”. Apoi am început sa adaug zaharul câte o lingura. Am încorporat si galbenusurile pe rând în spuma de albusuri. A urmat apoi uleiul pe care l-am pus în reprize de câte trei linguri,amestecând usor cu un tel. Faina amestecata cu praful de copt am pus-o în doua reprize,amestecând la fel de usor. Am pus compozitia în tava, dar am pastrat câteva linguri din ea pentru a o amesteca cu cacao. Am pus compozitia cu cacao deasupra,apoi visinele pe care le-am împins putin spre fundul tavii. Am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 40-45 de minute. Eu am lasat focul destul de mic,asa ca e util sa faceti testul scobitorii sa vedeti când este copt. L-am lasat sa se raceasca în cuptor.


Pentru crema am mixat 200 ml frisca si am pus-o la frigider. Am hidratat gelatina cu putina apa rece(o lingura). Am încalzit 100 ml frisca(nu trebuie sa fiarba),apoi am pus ciocolata alba maruntita.Am amestecat cu un tel pâna când ciocolata s-a topit. Am încalzit gelatina la microunde si am amestecat-o cu ciocolata. Am pus la congelator cam 15 minute. Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat crema de ciocolata. La final am încorporat frisca batuta. Am mai lasat 15 minute la frigider,apoi am pus crema peste blat,iar apoi capsuni taiati bucati.


Pentru glazura, am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Gelatina am hidratat-o cu o lingura de apa rece cateva minute, dupa care am încalzit-o la microunde si am pus-o peste ciocolata. Am pus-o la congelator 10 minute. A fost prea mult asa ca am mai pus-o putin pe baie de aburi ca sa pot s-o întind peste crema.


Am „furat” putina crema si am facut si un desert la pahar cu biscuiti si fructe

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine,căpşuni şi cremă fină de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 22:17

minunata

diaconta 1

14.11.2013, 08:40

Krysty

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa