Inghetata de capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 200 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  •  Décor:
  • Ciocolata rasa
  • Capsuni
  • Napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos delicios. Sosul se toarna peste amestecul de frisca,lapte si iaurt si se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o caserola prevazuta cu un capac si se da la congelator 1 ora,apoi se scoate si se mixeaza bine,se baga din nou la congelator pentru inca o ora si iar se mixeaza. In total am mixat-o de 3 ori pentru a sparge acele de gheata. Dupa a treia mixare se lasa la congelator aprox 3 ore pentru a se intarii bine. Inainte de servire se pune 20 minute la frigider pentru a se inmuia putin si a putea forma globuri de inghetata.

Se serveste cu ciocolata rasa,capsuni si napolitane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de afine si iaurt