Inghetata de capsuni cu iaurt

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Iun 2016 | 609 vizualizari

 

Tocmai buna pe caldurile astea! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 3-6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 400 g iaurt gras
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit bine se amesteca cu iaurtul si zeama de lamaie. Frisca lichida se mixeaza apoi se amesteca cu iaurtul si capsunile. Se omogenizeaza bine, se toarna amestecul intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 4 ore. La fiecare ora se scoate si se amesteca pentru a zdrobi acele de gheata care se formeaza.

Se serveste in cupe dupa preferinta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunile cu orice alt fruct preferat.

2

Fructele se pot zdrobi la blender, eu le-am lasat asa, sa se simta si bucati de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de capsuni cu iaurt-0
Inghetata de capsuni cu iaurt-1
Inghetata de capsuni cu iaurt-2
Inghetata de capsuni cu iaurt-3
Inghetata de capsuni cu iaurt-4
Inghetata de capsuni cu iaurt-5
Inghetata de capsuni cu iaurt-6
Inghetata de capsuni cu iaurt-7
Inghetata de capsuni cu iaurt-8

COMENTARII (13)

AndrutzaP

AndrutzaP 1

21.06.2016, 10:21

Foarte bunaaaa

mena29

mena29 1

21.06.2016, 12:21

Exact pentru caldura de afara! Super delicioasa!

Moni_alex

Moni_alex 1

22.06.2016, 12:37

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!