INGHETATA DE CIOCOLATA

de Roda in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 5574 vizualizari

 

Are o puternica aroma fiindca se prepara ,si cu praf de cacao, si cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani amestec de lapte si smantana,
  • 50g.praf de cacao,
  • 1 1/2 lingurita de esenta de vanilie,
  • 55g.ciocolata ,tocata,
  • 4 galbenusuri,
  • 100g.zahar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE CIOCOLATA:

1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .


2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn pana se ingroasa.


3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .


4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:23

ce delicios

elena1988 1

19.01.2011, 12:11

nilgun 1

09.08.2013, 22:08

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini-pizza cu iaurt in aluat
  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

pe 02.06 la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

pe 02.06 la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Amandina (2)