Inghetata de lamaie

de Ina in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 2343 vizualizari

 

Aromata si racoritoare .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • o fiola cu esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 ml. frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie :

Galbenusurile se amesteca cu esenta de lamaie.  Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile  si coaja de lamaie rasa. . Frisca batuta spuma se incorporeaza  in  prima compozitie.   Se baga   vasul la congelator cateva ore, dupa care inghetata poate fi servita. 

Am servit-o alaturi de inghetata de ciocolata cu alune  de padure   si topping  de caramel ,    realizata dupa  metoda  prezentata aici : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html  

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lamaie " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

14.07.2011, 08:19

buna inghetata, dar si cealalta e buna rau

Ina 1

14.07.2011, 18:10

Anamaria, iti dau o portie pe una de cuisoare

Ina 1

14.07.2011, 18:11

Mirela, cealalta e....durere !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L