Inghetata de soc

de monike in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 2353 vizualizari

 

Ideea ii apartine lui Andu caruia ii place fooarte tare socul (ceaiul de soc, mai ales socata si siropul de soc.) Intro zi cand faceam socata si el se invartea ca de obicei pe langa mine imi zice: '' Mami n-ar merge si o inghetata de soc?" Si asa a ajuns inghetata de soc la mare cinste in casa noastra

 

INGREDIENTE

  • 4 inflorescente de soc,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 1\2 lamie,
  • 1 pachetel zahar vanilat,
  • 250 gr smantana,
  • 50ml apa
  • Pentru decor 
  • caramele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de soc:

Din apa si soc am facut un ceai mai concentrat pe care l-am lasat sa se raceasca.


Separam albusul de galbenus. Albusul l-am batut spuma cu zaharul. Smantana am batut-o cu zaharul vanilat si am adaugat treptat albusurile batute galbenusurie si ceaiul de soc amestecand incet.Am adaugat si lamia si pentru ca mi s-a parut ca n-are destul gust de soc am m-ai pus si niste pulbere de soc (am dat florile prin rajnita).


Am dat la congelator si am avut grija sa amestec cam la o ora ca sa-i sparg acele de gheata si priviti ce a iesit.


Nu va speriati de canditatile din poze , eu am facut portie dubla.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

monike 1

08.07.2011, 14:14

Ionela, Furnicuti, Mamaeelena,Mirela.. Cate o portie la fiecare pana nu vine Andu de la joaca si face lichidare de stoc(pana la ora asta a mancat vreo trei potii)

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:34

EXCELENT!!

lilik 1

09.07.2011, 01:49

super idee pup piticul inventiv

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale