Inghetata de vanile cu zmeura

de Corinuta in Dulciuri, 1 Aug 2011 | 3142 vizualizari

 

Un deliciu racoritor....pacat ca nu-i canicula:))....dar era...cand am facut-o;)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon sau faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanile cu zmeura:

Se pune la fiert laptele impreuna cu semintele si pastaia de la vanilie. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia cu 3-4 linguri de lapte caldut, se toarna peste restul de lapte si se aduce la fierbere, moment in care ar trebui sa se ingroase ca o budinca si se ia de pe foc.


Se lasa la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pielita deasupra sau se acopera cu o folie. Se bat albusurile spuma si se adauga usor la crema rece impreuna cu zmeura spalata si zvantata.


Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se toarna in ea compozitia, apoi se da la congelator pana a doua zi.


Se serveste cu dulceata, zic eu. Eu am avut dulceata de trandafiri primita de la Gabytza, eee.....altceva, nu am cuvinte ce buna e!


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

daca nu va plac albusurile crude le puteti inlocui cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanile cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:25

grozava

-Licurici- 1

03.07.2015, 10:23

Arata extraordinar!

stefanmaria14 1

06.01.2017, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta