Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata

de Anamaria7 in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 1928 vizualizari

 

Pentru ca maine colegele de camera termina sesiunea si pleaca acasa :(, am vrut inghetata, am vrut cirese si am vrut ciocolata :) uite ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  6 galbenusuri
  •  150 gr zahar
  •  3 lg faina
  •  500 ml lapte
  • 500 ml iaurt gras (4.1%)
  • 300 gr cirese (rascoapte :P)
  • 1 lg apa
  • 4 bucatele de ciocolata amaruie
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata:

Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit.



Intre timp, spalam si curatam ciresele de samburi si le punem la foc mediu cu apa si restul de 40 gr zahar. Le lasam pana cand sucul se mai evapora sau dupa ce s-au inmuiat si s-a legat putin sos le putem scurge de excesul de suc, acesta va ingheta daca nu in congelator.



Cand crema s-a racit adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi turnam compozitia in vasele pentru congelator. Dupa 1 ora scoatem vasele, adaugam ciresele ici, colo si taiem cu cutitul pentru un efect marmorat. Punem vasele din nou la congelator cateva ore, pana cand se intareste bine.

 

TIPS-URI

1

Din ora in ora scoatem vasele si mai amestecam putin sa spargem eventualele ace de gheata.

2

Inainte cu 15min de servire, scoatem vasele din congelator si lasam putin inghetata sa se inmoaie (fetele nu au mai avut rabdare, a trebuit sa o tai putin cu cutitul :)) ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

19.06.2011, 17:38

pot sa fiu colega ta?

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:47

ionela2682 1

20.06.2011, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~