Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata

de Anamaria7 in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 2028 vizualizari

 

Pentru ca maine colegele de camera termina sesiunea si pleaca acasa :(, am vrut inghetata, am vrut cirese si am vrut ciocolata :) uite ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  6 galbenusuri
  •  150 gr zahar
  •  3 lg faina
  •  500 ml lapte
  • 500 ml iaurt gras (4.1%)
  • 300 gr cirese (rascoapte :P)
  • 1 lg apa
  • 4 bucatele de ciocolata amaruie
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata:

Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit.



Intre timp, spalam si curatam ciresele de samburi si le punem la foc mediu cu apa si restul de 40 gr zahar. Le lasam pana cand sucul se mai evapora sau dupa ce s-au inmuiat si s-a legat putin sos le putem scurge de excesul de suc, acesta va ingheta daca nu in congelator.



Cand crema s-a racit adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi turnam compozitia in vasele pentru congelator. Dupa 1 ora scoatem vasele, adaugam ciresele ici, colo si taiem cu cutitul pentru un efect marmorat. Punem vasele din nou la congelator cateva ore, pana cand se intareste bine.

 

TIPS-URI

1

Din ora in ora scoatem vasele si mai amestecam putin sa spargem eventualele ace de gheata.

2

Inainte cu 15min de servire, scoatem vasele din congelator si lasam putin inghetata sa se inmoaie (fetele nu au mai avut rabdare, a trebuit sa o tai putin cu cutitul :)) ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

diaconta 1

19.06.2011, 17:38

pot sa fiu colega ta?

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:47

ionela2682 1

20.06.2011, 21:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc