Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata

de Anamaria7 in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 3414 vizualizari

 

Pentru ca maine colegele de camera termina sesiunea si pleaca acasa :(, am vrut inghetata, am vrut cirese si am vrut ciocolata :) uite ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  6 galbenusuri
  •  150 gr zahar
  •  3 lg faina
  •  500 ml lapte
  • 500 ml iaurt gras (4.1%)
  • 300 gr cirese (rascoapte :P)
  • 1 lg apa
  • 4 bucatele de ciocolata amaruie
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata:

Punem laptele la incalzit. Mixam bine galbenusurile cu 110 gr zahar pana se deschid la culoare, incorporam faina fara sa lasam cocoloase, apoi turnam laptele cald si omogenizam. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa, apoi lasam la racit.

Intre timp, spalam si curatam ciresele de samburi si le punem la foc mediu cu apa si restul de 40 gr zahar. Le lasam pana cand sucul se mai evapora sau dupa ce s-au inmuiat si s-a legat putin sos le putem scurge de excesul de suc, acesta va ingheta daca nu in congelator.

Cand crema s-a racit adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi turnam compozitia in vasele pentru congelator. Dupa 1 ora scoatem vasele, adaugam ciresele ici, colo si taiem cu cutitul pentru un efect marmorat. Punem vasele din nou la congelator cateva ore, pana cand se intareste bine.

TIPS-URI

1

Din ora in ora scoatem vasele si mai amestecam putin sa spargem eventualele ace de gheata.

2

Inainte cu 15min de servire, scoatem vasele din congelator si lasam putin inghetata sa se inmoaie (fetele nu au mai avut rabdare, a trebuit sa o tai putin cu cutitul :)) ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu cirese si bucatele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)