Inghetata Semifreddo

de rodica_m in Dulciuri, 16 Iun 2011 | 3503 vizualizari

 

Este o reteta de inghetata italiana, foarte cremoasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca (vegetala sau naturala)
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 200 gr visine
  • 3 lingurite cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Semifreddo:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate frisca.

Se amesteca frisca cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent.

Capsunile se dau prin blender, la fel si visinele.

Compozitia se imparte in 3 parti si se adauga capsunile intr-un bol, visinele in cel de-al doilea, si cacaoa cernuta intr-al treilea.

Se pun caserolele la frigider pt aprox 6 ore.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi la aceasta reteta orice fel de fructe, alune, ciocolata, sau vanilie.

2

Inghetata cu cacao e mai gustoasa daca puneti in ea ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Semifreddo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata Semifreddo-0
Inghetata Semifreddo-1
Inghetata Semifreddo-2

COMENTARII (26)

rodica_m

rodica_m 1

19.06.2011, 18:17

Dia, daca-i asa, trebuie sa te apuci de treaba...

diaconta

diaconta 1

19.06.2011, 18:18

numa' asa merge? nu pot doar sa mananc?

rodica_m

rodica_m 1

20.06.2011, 08:04

din pacate s-a terminat inghetata....am avut asa multi pofticiosi...n-am stiut cum s-o mai impart... , dar te invit la urmatoarea tura...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53